Grovt russinbröd recept

Grymt gott valnötsbröd

Grymt gott valnötsbröd

Jag gillar grovt bröd och bytte ut rågsikt mot grovt rågmjöl. Jag gjorde två bröd och de ena fick bli ett nötfritt russinbröd
Russinbullar

Russinbullar

Snabba russinbröd. 2 tsk kardemummakärnor (grovt mortlade). 2 tsk kardemummakärnor (grovt mortlade). Det här är en variant av släta kardemummabullar som passar vid tillfällen när man vill ha något lite mindre sött än kanelbullar
Stort russinbröd

Stort russinbröd

Rör ner grovt rågmjöl. 1 dl Grovt rågmjöl. 4 dl Grovt rågmjöl. 1 dl Grovt rågmjöl. 4 dl Grovt rågmjöl. Det här med att baka matbröd, eller baka över huvudtaget är svårare kan jag tycka än att laga mat
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

Min dotter som är förtjust i russin gillar detta ”russinbröd”. 2 dl grovt rågmjöl. 2 dl grovt rågmjöl. För alla som inte bakar sitt eget bröd är detta ett utmärkt recept att prova
Så gör vi ALLTID på julafton

Så gör vi ALLTID på julafton

Kalljäst russinbröd (här var det en stor sats med 1 plåt stora frallor + 2 stora limpor). 1 liter grovt rågmjöl. 1 liter grovt rågmjöl
God fortsättning!

God fortsättning!

Sen frukost med varm choklad, fattiga riddare med mycket kanel och ett bra kalljäst råg & russinbröd

Russinbröd till bakmaskinen

Lagom grovt bröd till bakmaskinen. Cupcakes till min prinsessa. Vackra, rosa och alldeles, alldeles underbara

Russinbröd

grovt hackade. 1.  Värm degvätskan med oljan till fingervärme (37°). Smula jästen och rör ut den i degvätskan

Äppel- och russinbröd

2 dl grovt rågmjöl. Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan i mjölet till en fast deg. Låt stå i rumstemperatur över natten i en bunke täckt med lock eller plast