1,5 kg älgkött eller högrev. 1,5 kg älgkött eller högrev 3 msk vetemjöl 2 dl buljong från tärning 2 dl rött vin 15 enbär 1 lagerblad 4 gula lökar 1 förp kantareller 2 paprikor, små (röd och grön) ca 1 dl vispgrädde salt och peppar
Grytan kokade jag i torsdag och har fått gotta till sig sedan dess. Jag gilla grytor och nu höstvinter så gör jag oftast grytor på älgkött som både är magert och oftast finns i frysen tillgängligt
Bryn älgköttet i matfett i en gjutjärnsgryta. Blanda ner dem i grytan och låt den koka upp. Häll i rödvin och låt grytan sjuda under lock ca 1½ timme tills köttet är mört. Låt grytan koka upp under omrörning och småkoka 3 minuter. 1 kg benfritt älgkött,alt högrev av nöt
Lägg kött i lergryta och häll på den varma buljongen. Sätt på lock och ställ in grytan i 200-225 grader varm ugn i ca 1 timme. Rör om i grytan efter 1 timma och ställ in den i ytterligare 45 minuter. 400 g älgkött (eller nöt)
Ner med köttet i en ugnsfast gryta med lock. Häll över såsen/skyn som är kvar i grytan i lämplig bytta och mixa med mixerstav (mixer eller matberedare funkar också)