Det hela köttstycket är inte alls främmande för att dela en gryta med lite alkohol och även om kossan eller oxen har blivit uppvuxen i den mest avlägsna avkrok så är dess kulinariska horisont faktiskt mycket bredare och internationellare än den finaste filén
Det låter så uttjatat, men jag saknar det tunga rödvinet, grytan och den värmande brasan. Lövbiff. När jag var liten trodde jag länge att lövbiff i själva verket hette lödbiff
Helt toppen god, enkel att göra och den lyfte verkligen köttfärsbiffarna till oanade höjder. Superlativen haglade runt matbordet i söndags efter att vi testat Matplatsens grönpepparsås gjorda på just inlagd grönpeppar och rödvin bl a
Rosta pinjenötterna i torr panna eller gryta. Lammfärsbiffar finns på bloggen sedan tidigare, men de kommer igen och idag med riktigt god sallad och Jimmys bästa postatisskivor
Blanda rödvin, HP-sauce, råsocker, tomatpuré, lök och rosmarin i en gryta. Jag tycker det blev mycket gott att smaksätta rödvinssåsen med HP-sauce och den passade bra till både köttet, gratängen och rödbetssalladen med getost
Lägger i en gryta, häller över de övriga ingredienserna. Som jag tidigare har skrivit är en blodig biff inte riktigt min grej, men långkokt kött är bara så underbart
Har en där jag köper fint lammkött, en annan för kyckling, en tredje för biff, en fjärde för ost… Det blir många, långa promenader, bara för att handla, passar mig fint med all sån extramotion