Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. Skiva lök och svamp, fräs i olja tillsammans med vitlök
Häll i lite ny olja och woka purjolöken, löken, svampen och bambuskotten. Blanda ut 1 msk potatismjöl i lite vatten och red av "grytan". 500 g lövbiff. 500 g lövbiff 1 burk bambuskott (ca 400g) 1 stor burk champinjoner (ca 400g) 1 liten gul lök 1 bit purjolök (2-3 dm) 1½ msk kinesisk soja (mörk soja) 1-1½ tsk salt ½ msk strösocker 3-4 dl vatten ½ tärning köttbuljong (alt
Servera biffgrytan med riset och någon grönsak. Stek lök och svamp i lite matolja. När löken är mjuk och svampen har fått fin färg lägger du detta i en skål vid sidan av
Men vet ni, den här grytan (i original signerad Tommy Myllymäki . Jag ska alldeles strax lägga mig raklång på soffan och kolla på några avsnitt av West Wing, oerhört välbehövligt efter en vobb-dag som började klockan sex i morse
Fräs lök och svamp och lägg över i grytan. Lägg över i en gryta. Skiva svampen. 500 g lövbiff. Strimla köttet och bryn i omgångar i en stekpanna med smör
Picklade grönsaker eller ättiksgurka är alla tiders gott att servera till grytan. Halloumi är huvudingrediensen här, den tillsammans med champinjoner är det som ersätter de mer vanliga korvbitarna (eller helt kött om det är biff stroganoff)
Rör ut majsstärkelse med lite, lite vatten och slå redningen i grytan under omrörning. Väljer man typ biff och bambuskott, grönsaksbaserade woker (heter det så
Det låter så uttjatat, men jag saknar det tunga rödvinet, grytan och den värmande brasan. För första gången i mitt liv längtar jag efter att plocka svamp