LövBiffsGryta med Ris. Biff wellington,. Strimla lövbiff, lök och paprika och lägg i en gryta. Ca 300 g lövbiff. 1 dl rött vin. Häll i vatten, grädde, kalvfond och vin och låt grytan puttra på låg värme i ca 15 minuter. Ca 300 g lövbiff. 1 dl rött vin
Häll på vinet och buljongen. Lägg över i en stor gryta. 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff. 16 dl rött vin. 1skala och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. 1koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda i cirka 1 1⁄2 timme under lock. 1Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan
Jag åt den med blomkålsris, vilket tog över smaken från grytan lite, de andra fick ris till. Tillsätt vatten och buljongtärningar, fond,timjan, rosmarin, soja samt vinet
Men vet ni, den här grytan (i original signerad Tommy Myllymäki . Jag ska alldeles strax lägga mig raklång på soffan och kolla på några avsnitt av West Wing, oerhört välbehövligt efter en vobb-dag som började klockan sex i morse
Vi köpte på oss en del hjortkött innan julen och hittils har vi gjort biffar och gryta. Servera det hela med kokt potatis och givetvis ett glas rött vin
Jättegott med renskav eller biff men nu hade jag en fläskfilé i frysen så den fick det bli. Vintermat står på tapeten i veckan och då måste jag tipsa om skavgryta, eller som jag kallar det – Fjällgryta