Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfilegryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Supergod gryta som passa bra med ris, pasta eller potatismos. Lägg ihop allt kött i grytan igen och häll på hälften av den hackade löken och fräs på hög värme en stund
Rör ut majsstärkelse med lite, lite vatten och slå redningen i grytan under omrörning. 350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé. 350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé 1 stor burk bambuskott (Eldorado 425 g) 1 burk champinjoner (Eldorado 290 g) 1 purjolök i 1-1½ cm bitar 1 gul lök 1-2 vitlöksklyftor 2 msk färsk ingefära 3-4 msk olja 1 msk fisksås (Santa maria Thailand) 1 msk oystersås (Santa Maria Thailand) 1 msk soja (Mrs cheng´s mushroom soy) 1 msk pressad citron 5 dl vatten 1 hönsbuljongtärning Sambal oelek för styrka efter smak 2½-3 msk majsstärkelse Vatten