Eftersom det är en mjuk böna bör de tillsättas grytan i slutet av tillagningen. Sojabönan är en verklig tungviktare med stor smak som gärna mixas till hummus eller till örtbiffar serverade med chèvre
Värm en grytamed lite smör eller olja. Jag använde en burk blandade bönoroch en burk kidneybönor, men egentligen går det bra med vilka bönor som helst (i burk)
Ät med god sallad – mache, nektarin, cashewnötter, gurka, paprika, hampafrön – lite stekt halloumi (skriva tunnt med osthyvel och stek, blir än krispigareoch godare så), lite balsamico och en kokosfralla
Låt koka med i soppan eller grytan så blir det både nyttigare och mer mättande. Bönbiffar gör du enkelt genom att mixa färdigkokta bönor (en konserv/tetra) och blanda ned det du gillar
Mixa valfria bönormed ägg och kanske lite valfria rivna grönsaker/rotfrukter och forma till biffar. Till ochmed i bakverk kan du blanda ner ett paket bönor utan att det kommer att märkas
Tex en daal, ”biffar”, gryta, paj, bolognese eller sallad. Det är dessutom ett billigt livsmedel som mättar bra och går att kombinera och variera i massor
Grytan serverades sedan medris i en djup tallrik. När riset började bli klart hällde vi i en ask babyspenat och la ner linsbollarna i såsen och allt fick koka ihop till en god gryta
Det enda jag skulle kunna klaga på var just att det är en svampburgare, vilket jag personligen tycker är lite tristoch tråkigt i jämförelse med en mer klassisk burgare med en biff gjord på soja
Vitlökssåsen medsojabönor/korv/ost/persilja blir jättegod i köttgrytan, jag lovar. Kanske finns det något som ger smak till grytan/såsen/rätten jag ska gör