Bryn steken i smör i en större grytamed lock. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Lägg fransyskanmed nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. Ställ in grytan långt ner i ugnen. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sig i ugnen medan du pysslar med annat
högrev eller fransyska). Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Lägg i en gryta. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Lägg grönsakerna i grytan och späd med hälften av marinaden. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll över skyn i grytanmedköttet. Skär köttet i bitar, stek i smöret i en stekpanna och krydda med salt och vitpeppar
I stekpannan som jag stekt köttet hällde jag ner kryddorna och fräste hastigt och hällde på vinet och fick så med ALLA smaker från stekpannan när jag hällde ner det i grytan