En grytamed djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Smaka av med salt och peppar. ex högrev. Häll i vinet och fyll på tills köttet täckts. Späd med mjölk och vispa snabbt ihop till en luftig puré, med en elvisp eller i matberedare
Den här mustiga vintergrytanmed nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Lägg det i en rymlig grytamed lock som tål ugnsvärme
Tillsätt sedan tomatpuré, konjak, röttvin, köttfond och vispgrädde. Jag har gjort exakt samma gryta tidigare, fast inte alls med så lång koktid och även om grytan var god redan första gången så gick det inte att jämföra med denna gången
Smaka av med salt och peppar. Häll på vinet och buljongen. Lägg över i en stor gryta. 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff. 12 morötter. 16 dl röttvin. 1skala och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. 1koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda i cirka 1 1⁄2 timme under lock. 1Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan. 1servera med kokt potatis, potatismos eller pressad potatis