Bryn steken i smör i en större grytamed lock. Är såsen för ”blaskig” kan du reda av den med maizenamjöl utrört i lite vatten och hälla ner i en fin stråle samtidigt som du vispar
Lägg grönsakerna i grytan och späd med hälften av marinaden. Späd med resten av marinaden under tiden. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Häll av spadet från syltlöken. Hans specialitet är burgundisk gryta och här kommer hans recept (från ICAs recept)
FacebookGoogleTwitterPinterestLeave a Comment« Köttgrytamed rotselleri. När jag plockar upp köttet så brukar jag även spara morötterna för det blir så otroligt god smak på dem när de fått puttra med i grytan
Red avgrytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev avmed mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Så härmed vill jag avliva alla myter om att stek är svårt att göra, i alla fall i gryta. Lägg alla ingredienserna till spadet i en gryta där köttet ligger trångt så att spadet når högt runt om köttet (det täcker dock inte helt)
Smält matfettet på medelvärme i en stor stekgryta. Ett fat fullt med mör, saftig grytstek, råstekt potatis, lök och morötter kommer på nolltid att locka matgästerna till bordet
Så härmed vill jag avliva alla myter om att stek är svårt att göra, i alla fall i gryta. Lägg alla ingredienserna till spadet i en gryta där köttet ligger trångt så att spadet når högt runt om köttet (det täcker dock inte helt)