Gryta med oxlägg recept

Gryta med oxlägg och oliver

Gryta med oxlägg och oliver

Grytan är en enkel rödvinsgrytamed brandy och kryddad med timjan och apelsinskal. Ställ in grytan i ungnen i halvtäckt gryta
Långlagad oxlägg

Långlagad oxlägg

Med en familj som älskar sås, är det mycket tacksamt att reducera en sådan mustig vätska som stod att finna i denna gryta
Marinerat oxlägg med rotsaker

Marinerat oxlägg med rotsaker

Lägg dem i botten på en stekgrytan och lägg köttet över. Krydda med salt och peppar. Rör ner tomatpuré och slå vätskan i grytan
Märgbräserad oxlägg

Märgbräserad oxlägg

Lägg i kötten, sätt på locket och sätt in grytan i ugnen. Fyll oxläggetmed märgen, rosmarin, salt och peppar
Osso bucco med lammbog och risotto alla milanese

Osso bucco med lammbog och risotto alla milanese

Bryn köttet i stekpanna och lägg över i en gryta. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Ragu Napoletano

Ragu Napoletano

Ragu Napoletano är en klassisk syditaliensk gryta som både används som pastasås och som en egen kötträtt
Peposo notturno

Peposo notturno

Det är en italiensk köttgryta som ursprungligen härstammar från Florens Jag stötte första gången på den i boken  Heat av Bill Buford
Bräserat Oxkött med vitlök - Recept

Bräserat Oxkött med vitlök - Recept

• Flytta över wokens innehåll till en gryta. oxlägg. • Tillsätt köttet och bryn under omrörning tillsammans med

Recept på buljong

Det bör tillredas i tjockbottnad hög gryta. Det går göra buljong på höns och viltfågel men den bör blandas med andra buljonger

Gulasch

Gulasch - ungersk mustig köttgrytamed potatis, ordentligt kryddad med paprika. Gulasch är en riktigt höstig rätt - en höstgryta

Gulasch

Gulasch är en riktigt höstig rätt – en höstgryta. Hur tänkte de när de tog med ett sådant mastodontrecept ¦

Köttgryta från Florens

Man får en något mer komplex smak genom att ha medoxlägg vilket inte gör något när receptet i övrigt är så enkelt i sin smak

Köttessens

Klä botten av en grytamed pancettan och sätt den på ganska hög värme. Den mest lyxiga användningsområdet är som ren pastasås med lite smör och parmesan till tagliatelle