Garnera medstrimlad purjo eller salladslök och servera med ris och eventuellt broccoli. Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även medrostbiff eller annat ”biffkött”
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Vill man kan man tillsätta lite färska champinjoner i grytan, men här kommer min version på biffmed bambuskott som är minst lika god som den på kinarestaurang - om inte godare
Flytta efterhand över köttet i en liten stekgryta. Rätten blir drygare och därmed också billigare om du blandar i olika sorters fint strimlade grönsaker/rotsaker
Stek lök och vitlök på låg värme så de mjuknar, lägg sedan över i gryta. Barnen var skeptiska när jag sa att vi skulle äta Biff Stroganoff men sen åt alla med god aptit, så förmodligen låter inte namnet så roligt och aptitretande
Till riset blev det en gryta av biffmed bambuskott, och det var verkligen längesedan. Låt koka upp och grytan är klar att servera till nykokt jasminris