Har en del hjortkött i frysen och vad passar bättre som första inlägg på den här sidan än just det. ) ska mindre stekar, vilket det här var, kokas i gryta för att undvika att torka ut köttet
Här bjuder jag på en mör hjortstek med bacon och kapris som går mycket bra ihop med hjortsmaken. Det tar lite tid för den ska lagas på låg temperatur för att bli så där härligt mild och mör - men den sköter sig själv i ugnen medan man har tid att förbereda annat
Bryn den runtom i smör i stekgrytan tills den fått fin färg, fyll på med fonden/buljongen. Fond/buljong + vatten så mycket att det täcker över halva steken i grytan
Sätt på locket och placera grytan mitt i ugnen. Bryn steken i grytan. Häll på buljong och vitt vin. Sätt ugnen på 150 grader. Låt grytan stå tills kärntemperaturen mäter 62-64 grader i steken. Ta upp steken och skiva den i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaks dem i grytan. 800 g hjortstek
Späd sedan med vatten allt eftersom grytan kokar ner. Koka i 2 3 timmar, smaka på köttet om det är mört. Rosta i ugnen på 200 grader i 45 minuter. 1 kg hjortstek i kuber
När hösten kommer med soliga dagar tar jag med glädje på mig tjocktröjan och går ut i skogen och när den drar med sig rusk kurar jag nöjt ihop mig inne i soffan och tänder några ljus
Lägg en rejäl klick matfett i botten påstekgrytan och vänta till det slutat fräsa. Lägg nu alla rullader, det som blivit av morötter, lök och gurka i grytan
Sköter sig själv på spisen och såsen blir underbar - blir dessutom mycket sås. Trevliga arbetskamrater som inte vill ha sina hjortstekar - hur bara gör man