Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
-) Detta är ett helt vanligt recept som jag hittade på Matklubben, men passar oss GI-ätare. En supergod köttgryta svängde jag ihop ikväll, som vi tänkte äta imorgon
Lägg ner grönsakerna i en gryta och låt dem fräsa i matfett en stund. Ta dem ur grytan. Efterstek under lock på svag värme tills köttet känns mört, ca 1½ timme. 1 1/4 kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår
Bryn köttet försiktigt på bägge sidor i matfett i en stekgryta. servera köttet direkt ur grytan. 600 g benfritt nötkött av t ex fransyska eller innanlår
Värm oljan i en stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Ta upp köttet ur grytan. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt buljong, vin, tomatpuré eller chilisås och timjan