Ja, just en sån gryta tänkte sig Najni den där kulna oktoberdagen då höstvindarna ven och människorna på gatorna hade något plågat i blicken där de hukade under sina paraplyer
Afrikansk biffgryta bjöd pappa på i helgen. Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Lägg över i en gryta eller tjockboittnad kastrull. fransyska, ytterlår, rostbiff- 2 klyftor vitlök- 1 gul lök hackad- 2 msk tomatpuré- 3 paprikor gärna olika färger
När det kylan görs sig hörd och känns långt in på bara kroppen, då är det gott med en god gryta. Hacka charlottenlökarna bryn löken, fyll på med hackat vitlök, hackad gul lök, låt det koka ihop sig med kryddpepparkornen, nejlikorna, lägg i köttet
Vår gryta lagade vi till i vår crock pot men även det går att lösa på annat sätt om man nu inte äger en sådan, kanske du har en lergryta i ditt kök eller en stekgryta med lock som du kan köra i ugnen
Min vänner Camilla och Tomas driver, som ni säkert redan vet, Western our Way på Beatelunds Gård. Tomas fick ta bort Ferdinand i höstas och jag fick ett stycke ytterlår som jag velat göra en gryta av länge
Lägg över köttet i en gryta. Kommer ihåg när min mamma kokade kött i en tryckkokare, var faktiskt lite rädd när jag skulle gå förbi spisen och den stod på… trodde att den skulle explodera
i en gjutjärnsgrytapå spisen. Om du har möjlighet, rör gärna en eller två gånger i grytan undertiden. Nu var det dags att göra en Slow cooker-variant på det hela
Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…