Detta är en vegansk gryta med klassiska thailändska smaker. Det bästa med denna gryta är att man kan slänga i de grönsakerna man råkar ha hemma, eller det som är i säsong
Häll olja i en gryta och bryn lök och svamp så att det får fin färg. Jag har haft en rätt lång period i mitt liv då jag var väldigt känslig mot sojaprotein men jag har sakta men säkert kunnat börja föra in det i min kost igen
Den översta salladen som gjordes idag serverade jag till en vegansk gryta med mathavre till. Vegobitarna kommer från anamma och är gjorda av sojaprotein
s blandsvamp, som fick åka med i grytan. LYXIG GRYTA MED BLANDSVAMP OCH "ISTÄLLET FÖR KYCKLING"500 g fryst blandsvamp (jag använde ICA. s)2 skivade morötter1 skivad purjolök2 hackade vitlöksklyftor300 g "Istället för kyckling" (eller samma mängd blötlagt sojaprotein om du inte äter gluten)2 msk hackad smörgåsgurka 1 msk senap1 tsk japansk soja1 tsk torkad timjangrovmalen svartpeppar Fräs blandsvampen (utan fett) tills ungefär hälften av vattnet har kokat in