Igår åkte gjutjärnsgrytan fram för första gången på mycket länge. Den har stått i hyllan och samlat damm sen i vintras, men nu var vädret tillräckligt ruggigt för att laga en mustig gryta till middag
strimlat. Lägg i följande ordning i en stekgryta. Låt grytan koka under lock på svag värme ca 1 timme (Tiden beror på vilket oxkött du använder). 500 g nötkött
En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Börja med att skära löken och steka den mjuk i en gjutjärnsgryta. Häll tillbaka löken i grytan och fyll på med vatten så att köttet nästan täcks av vätskan
Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Låt grytan koka ytterligare några min. Låt grytan koka ca 1 timme tills köttet känns mört. 600 g nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår
Börja med att skära löken och steka den mjuk i en gjutjärnsgryta. Ta av löken och stek grytbitarna som kryddats med salt och peppar, tills de får färg Häll tillbaka löken i grytan och fyll på med vatten så att köttet nästan täcks av vätskan
Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag i lite mer, så smaka gärna av efterhand med vissa såser och kryddor så att du får såsen precis som DU önskar den