Servera med kokt potatis, brysselkol och ett gott rödvin eller en öl som går åt det mörkare hållet. När köttet är stekt så häll över det i en stekgryta och slå på vattnet, vinet, kalvfonden, sweet chili sås, koloritsoja, afrikanska grytblandningen och honungen och låt det hela stå och småputtra med lock i 2-3 timmar, behövs det så får du slå på lite vatten allt efter som. Efter 2-3 timmar så ska morötterna och rödbetorna ner i grytan, skala och skär ner i lagom stora bitar, och efter ytterligare 1 timme så ska löken ner, också den skuren i lagom bitar, eller efter tycke och smak. När löken har kokt med 1 timme så kan du slå på grädden och sen reda grytan till lagom konsistens, nu är grytan klar att servera. 5 dl rödvin
Fyll grytan med rödvinet och vatten så det täcker alla ingredienser. Bryn kött, svamp och bacon hastigt i omgångar i en panna och lägg sedan över i en större gryta
ex älg och vildsvin. Stek det tillsammans med lök i en tjockbottnad gryta. Stek lite i taget under omrörning, annars kyls grytan ner och köttet kokar istället för att brynas
Lägg över färsen i en gryta med lock. Äta bör man annars dör man vill jag minnas Obelix sjöng i en drömsekvens med helgrillade vildsvin snurrande runt skallen i en tecknad Asterix-film och det är en obestridlig sanning
Lägg över färsen i en gryta med lock. Äta bör man annars dör man vill jag minnas Obelix sjöng i en drömsekvens med helgrillade vildsvin snurrande runt skallen i en tecknad Asterix-film och det är en obestridlig sanning
Lagom mycket för att få plats med tillsammans med köttet i en gryta/motsvarande, så att det täcks. Kan nog tillagas på de flesta typer av kött såsom nöt, älg, lamm, hjort, vildsvin osv
Fräs lökar, nötter eller mandel, aprikoser och russin i resten av fettet och lägg allt i grytan. Bryn dem i omgångar i 2 matskedar smör och lägg över i en gryta. 1,25 kg vildsvinskarré. 3 dl rödvin