Grytbitar av nöt ytterlår recept

Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Antingen kan man låta köttet vara helt, det brukar jag göra, men om jag har en lite segare bit (som jag hade igår) så går det även bra att dela det i grytbitar direkt

Paleo Gulasch

ett kg gräsbeteskött från nöt skuret i små bitar (se bild nedan) – jag använde mig avgrytbitar vilket var perfekt då det inte var så fettigt och lätt att skära upp i fina bitar
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Här kommer min version av grytan. Tillsätt persilja och smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Boeuf bourguignonCa 6 personer800-900 g grytbitaravnöt, t ex högrev, ytterlår eller fransyskalite margarin att bryna köttet i2 msk vetemjöl6 dl rödvin1 tsk timjan2 st lagerblad2 st vitlöksklyftor, krossade1-2 msk tomatpuré1 kalvbuljongtärning5 stora färska champinjoner, deladeett gäng smålökar (jag använde ca 8 st färska små gula lökar)2 msk persilja½ pkt bacon, strimlat, stekt och avrunnet1 msk balsamvinägerev lite mer vatten att späda medSkär köttet i stora tärningar. 800-900 g grytbitaravnöt, t ex högrev, ytterlår eller fransyskalite margarin att bryna köttet i
Gulasch & fusksurdeg

Gulasch & fusksurdeg

Den här är en av mina absoluta gulaschfavoriter som även frontar vår viltkokbok. vill man så kan man även blanda ner lite nötter och torkad frukt

Köttgryta i Crock Pot

Använd köttdelar som behöver tillagas under lång tid, som till exempel fransyska, lägg, högrev, grytbitar och ytterlår

Paleo Gulasch

ett kg gräsbeteskött från nöt skuret i små bitar (se bild nedan) – jag använde mig avgrytbitar vilket var perfekt då det inte var så fettigt och lätt att skära upp i fina bitar