Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Tänk på att receptet är beräknat efter grytbitar så använder du skav kan du korta ner koktiden en timme
stora grytbitar). Ta fram en stekgryta eller järngryta. Rensa kantareller och skär bort fula delar. Fräs köttet i omgångar i smöret i stek- eller järngryta eller bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i grytan
Red viltgrytan med maizena utrört i kallt vatten eller använd ljus maizenaredning. Smaka av grytan med salt och vitpeppar samt eventuellt lite socker eller gelé
(bacon, kantareller, lingon, enbär m. Köttgryta . (bacon, kantareller, lingon, enbär m. Grovhacka lök, finhacka vitlöken och skiva morötterna och lägg ner i grytan tillsammans med lagerbladen och nymalen svartpeppar
älggrytbitar, grönsaker och rödvin och fick en supergod älggryta. Häll sedan på rödvinet och låt det koka in i älgköttet några minuter innan du spär med vatten så att det täcker köttet