Skär köttet i grytbitar. I tryckkokare är koktiden ca 15 minuter efter tryckhöjning. Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. 500 g Fiskgrytbitar
I och med att vegetariska grytbitar (quorn) används så är tillagningstiden inte så lång. 300 g quorn-, soja- eller andra grytbitar. Koka under lock i ungefär 10 min (quorn kräver inte så mycket koktid). 300 g quorn-, soja- eller andra grytbitar
Här har jag gjort en försvenskad variant och på vanliga grytbitar av fläsk. 600 gram finputsade grytbitar av fläsk, 2 tsk rapsolja, 1-2 finhackade gula lökar, 3-4 grovt hackade röda paprikor, 1 tetra (ca 400 gram) finkrossade tomater, 1 ½-2 dl vatten, ev 1 liten sockerbit för att balansera upp syran från tomaterna, 2-3 tsk paprikapulver (byt ut 1 tsk till stark paprikapulver om du vill ha lite hetta), salt, svartpeppar. Välj knappen Meat/Stew och justera koktiden till 40 minuter
Ca 700 g lammkött, eller annat grytkött skuret i grytbitar. Om du vill ha en syrlig smak på grytan så kan du tillsätta 1 msk citronsaft sista 5 minuterna av koktiden. Ca 700 g lammkött, eller annat grytkött skuret i grytbitar
grytbitar av högrev). 2 burkar vita bönor i tomatsås eller 5 dl kokta bönor + en extra burk krossad tomat eller okokta bönor (låt koka mjuka med grytkött under hela koktiden)