Grytbitar ytterlår recept

Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Antingen kan man låta köttet vara helt, det brukar jag göra, men om jag har en lite segare bit (som jag hade igår) så går det även bra att dela det i grytbitar direkt
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Mörare grytbitar kan koka mört på en timme
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Mörare grytbitar kan koka mört på en timme
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Skär ytterlåret i grytbitar. Fräs grytbitarna, lite i taget till de får färg. 2 gula lökar / 6 vitlöksklyftor / 0,5 purjolök / 200 g rotselleri / 1 spansk peppar / 0,5 kg ytterlår / 1 dl tomatpuré / 0,5 - 0,75 l vatten / 2 köttbuljongtärningar / 2 msk svartpeppar / 1 msk flingsalt / 0,2 - 0,3 dl rödvin / 2 msk kummin / 1 grön paprika / 1 röd paprika / smör att fräsa i. / 0,5 kg ytterlår
Dillkött med Dillpilaff

Dillkött med Dillpilaff

Skär köttet i lagom stora grytbitar. Koka en timme för lammkött, två för högrev, märgpipa eller ytterlår
guacamole (enkel)

guacamole (enkel)

Jag hade strimlat ytterlår, men det går med grytbitar eller liknande. Idag var jag sugen på att skapa en mustig köttgryta
Chiligryta

Chiligryta

För 24 portioner så använder jag 2,6 kg grytbitarytterlår som jag bryner i omgångar med lite smör och rapsolja. 2,6 kg grytbitar
Ljuvligaste lammet i dillsås

Ljuvligaste lammet i dillsås

Den här gången var det grytbitar av ytterlåret, från det lamm som vi slaktade i höstas, som fick koka länge och väl
Kalvfrikassé med vitlök och grönsaker

Kalvfrikassé med vitlök och grönsaker

600 g Scan kalvkött (tex ytterlår, grytbitar). Gör så här. 1. Skär köttet i stora tärningar. Lägg det i en kastrull, slå på kallt vatten och låt köttet koka upp
Extremt stark chili

Extremt stark chili

Skär köttet i grytbitar och strimla bacon. Ingredienser ca 4-5 portioner750 gr ytterlår av kalv eller högrev1 chilifrukt1 Habanero3 stora vitlöksklyftor2 torkade fikon1 paket bacon1 msk tomatpuré0,3 dl chilipulver0,3 msk spiskummin0,5 dl inlagda jalapeño2 msk oxfond0,33 cl ljust öl1 dl vitt vin1 lagerblad2 msk paprikapulver0,25 msk oregano0,25 msk korianderTill servering. 750 gr ytterlår av kalv eller högrev
Chili med tomat- och bönsallad

Chili med tomat- och bönsallad

700 g Scan Ekologiska grytbitar av ytterlår. Bryn köttet i omgångar i lite smör i en stekpanna. Låt lök och vitlök fräsa med en stund

Paleo Gulasch

ett kg gräsbeteskött från nöt skuret i små bitar (se bild nedan) – jag använde mig av grytbitar vilket var perfekt då det inte var så fettigt och lätt att skära upp i fina bitar
Mustig köttgryta a´la Mickis

Mustig köttgryta a´la Mickis

Jag hade strimlat ytterlår, men det går med grytbitar eller liknande. Idag var jag sugen på att skapa en mustig köttgryta
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignonCa 6 personer800-900 g grytbitar av nöt, t ex högrev, ytterlår eller fransyskalite margarin att bryna köttet i2 msk vetemjöl6 dl rödvin1 tsk timjan2 st lagerblad2 st vitlöksklyftor, krossade1-2 msk tomatpuré1 kalvbuljongtärning5 stora färska champinjoner, deladeett gäng smålökar (jag använde ca 8 st färska små gula lökar)2 msk persilja½ pkt bacon, strimlat, stekt och avrunnet1 msk balsamvinägerev lite mer vatten att späda medSkär köttet i stora tärningar. 800-900 g grytbitar av nöt, t ex högrev, ytterlår eller fransyskalite margarin att bryna köttet i
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

ca 1 kg nötkött såsom grytbitar/högrev/nötbog/ytterlår eller liknande (jag använde högrev) . ca 1 kg nötkött såsom grytbitar
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Skär köttet i lagom stora grytbitar, stek i smör så att de får fin yta, salt och peppra och lägg över i en stor gryta