Antingen kan man låta köttet vara helt, det brukar jag göra, men om jag har en lite segare bit (som jag hade igår) så går det även bra att dela det i grytbitar direkt
600 g Scan kalvkött (tex ytterlår, grytbitar). Gör så här. 1. Skär köttet i stora tärningar. Lägg det i en kastrull, slå på kallt vatten och låt köttet koka upp
ett kg gräsbeteskött från nöt skuret i små bitar (se bild nedan) – jag använde mig av grytbitar vilket var perfekt då det inte var så fettigt och lätt att skära upp i fina bitar
(Dag 1)800g Märgpipa eller ytterlår av nöt. Marinera grytbitarna minst i 12h, gärna över natten eller längre. När grytbitarna tagit fin färg tillsätter du rödvinet, låt reducera ca 1/3-del
Boeuf bourguignonCa 6 personer800-900 g grytbitar av nöt, t ex högrev, ytterlår eller fransyskalite margarin att bryna köttet i2 msk vetemjöl6 dl rödvin1 tsk timjan2 st lagerblad2 st vitlöksklyftor, krossade1-2 msk tomatpuré1 kalvbuljongtärning5 stora färska champinjoner, deladeett gäng smålökar (jag använde ca 8 st färska små gula lökar)2 msk persilja½ pkt bacon, strimlat, stekt och avrunnet1 msk balsamvinägerev lite mer vatten att späda medSkär köttet i stora tärningar. 800-900 g grytbitar av nöt, t ex högrev, ytterlår eller fransyskalite margarin att bryna köttet i