Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god. Jag valde att servera med lätt stekta nudlar denna gången, men den är minstlika god med ris
Men ni får tänka er den härliga doften av kokosmjölk och curry och garam masala. Vi köpte hem massa pumpor nu i höstas och lagar alla våra favoritrecept, men ett och annat nytt smyger sigin också
Jag gjorde en köttfärsgryta med kokosmjölk och färskt röd chilii. Hej rara ni. Vi äter gryta lite då och då och jag gillar att stå där i köket och fundera, under tiden jag lagar mat, vad jag ska ha i
4 st vitlöksklyftor. 2 msk ingefära, färsk. 2 st grönsaksbuljongtärning. 2 tsk paprikapulver. 4 dl kokosmjölk. 10 dl kikärtor, kokta. 4 dl torkade kikärtor som du blötlägger och kokar själv i förväg. 1 st lime, saften. 8 port ris
Jag använde creme fraichetill det här receptet för att det ger en sån härligtfylligkrämighet, men det går också bra att använda endast kokosmjölk som ett veganskt alernativ