Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Lägg fransyskanmed nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sig i ugnen medan du pysslar med annat
högrev eller fransyska). Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre
Späd med vatten och tomatpuré eller tomatjuice. Servera grytan överströdd med hackad persilja och. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
Blanda i paprikan och syltlöken, koka upp och smaka av med salt. bog eller fransyska. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts
Precis som alla andra grytor blir även denna godare ju längre den får stå och puttra. För någon månad sedan när vi var i Karlskrona fick jag med mig lite burgundisk gryta hem som min kära mor hade gjort, underbart god