Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre
Späd med porter och smaksätt med kryddorna. Koka upp och servera med potatis. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda. 1,5 kg nötkött i grytbitar
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. 1 kg grytbitar (gärna gräsbeteskött/krav) 2 rödlökar1 paprika3 vitlöksklyftor 1 msk chili 3 morötterFärska örter (persilja, oregano, timjan)1 msk paprikakrydda 2 lagerbladSalt/svartpeppar 1 msk fond2 dl rödvin2 dl vatten Rapsolja Sätt ugnen på 100 grader. 1 kg grytbitar (gärna gräsbeteskött/krav)
Smaka av med salt och peppar. servera med kokt potatis, potatismos eller pressad potatis. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1801 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff
Putsa köttet och dela i grytbitar. Lägg över köttet i en gryta och krydda med salt och peppar. Skala steklöken och bryn den tillsammans med champinjonerna i smör i stekpanna