Grytor med grytbitar recept

Enkel gryta med nötkött och portvin

Enkel gryta med nötkött och portvin

Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Festlig gryta

Festlig gryta

Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre
Afrikansk gryta

Afrikansk gryta

Tillsätt dessa i grytan tillsammans med annanas, spad & champinjoner + hela tomater. Bryn grytbitarna i stekpanna, lite åt gången
Mustig gryta med porter

Mustig gryta med porter

Späd med porter och smaksätt med kryddorna. Koka upp och servera med potatis. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda. 1,5 kg nötkött i grytbitar
Mustig gryta på nötbitar och rödvin

Mustig gryta på nötbitar och rödvin

Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. 1 kg grytbitar (gärna gräsbeteskött/krav) 2 rödlökar1 paprika3 vitlöksklyftor 1 msk chili 3 morötterFärska örter (persilja, oregano, timjan)1 msk paprikakrydda 2 lagerbladSalt/svartpeppar 1 msk fond2 dl rödvin2 dl vatten Rapsolja Sätt ugnen på 100 grader. 1 kg grytbitar (gärna gräsbeteskött/krav)
Fransk gryta boeuf bourguignon

Fransk gryta boeuf bourguignon

Smaka av med salt och peppar. servera med kokt potatis, potatismos eller pressad potatis. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1801 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff
Rödvinsgryta gryta med rödvin

Rödvinsgryta gryta med rödvin

Koka ur stekpannan med någon dl vatten efter varje omgång och häll över vattnet i grytan med köttet. Fyll upp med vatten så att köttet är täckt
Grytbitar i curry, lök och tomat

Grytbitar i curry, lök och tomat

Slå på burkarna med tomater. Krydda grytbitarna paprika, curry, salt och peppar. Fräs grytbitarna i en stekpanna tills de får fin färg
Burgundisk gryta med vin

Burgundisk gryta med vin

Putsa köttet och dela i grytbitar. Lägg över köttet i en gryta och krydda med salt och peppar. Skala steklöken och bryn den tillsammans med champinjonerna i smör i stekpanna
Sydländsk gryta

Sydländsk gryta

Red skyn om det behövs med vetemjöl och vatten. Skär köttet till grytbitar. Doppa bitarna i saltat och pepprat vetemjöl
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Häll av fettet och vispa ur stekpannan med vattnet till sky. Servera grytan med kokt potatis och en sallad
Harrira – marockansk soppa blev gryta

Harrira – marockansk soppa blev gryta

Bort med koriander (bara för att jag inte gillar det). In med vitlök och spiskummin. Var inte rädd för den långa listan med ingredienser
Italiensk gryta

Italiensk gryta

Krydda med salt, peppar och timjan. Lägg över det i grytan tillsammans med oliver. 500 g grytbitar. Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar