super gott och lite starkt, och som alla grytor ännu godare dagen efter. Tärna upp köttet/löken och bryn det i en gryta med lite smör eller kokosfett, häll över mjölet och rör om
1,5 kg älgkött eller högrev. 1,5 kg älgkött eller högrev 3 msk vetemjöl 2 dl buljong från tärning 2 dl rött vin 15 enbär 1 lagerblad 4 gula lökar 1 förp kantareller 2 paprikor, små (röd och grön) ca 1 dl vispgrädde salt och peppar
Pulled älg slår pulled pork med hästlängder. Vi åt det tillsammans med sallad och vitlökssås. Hacka de färska kryddorna och blanda ihop med resten av ingredienserna
Grytormed kantareller blir allra godast om man först torrsteker kantarellerna vid sidan om i en egen panna så vätskan kokar bort, sen saltar och tillsätter en klick smör
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
En egen variant, utan den där rökiga söta smaken som oftast 'finns med' i pulled pork recepten. Varje gång jag gjort pulled pork eller älg, har det blivit med olika ingredienser