Yttre stek passar bäst till grytor var man låter köttet sjuda i fred en lång stund, så jag lade lägre temperatur än vad man vanligt har för att steka rostbiff och lät den vara i ugnen lite längre
Häll på vin, kalvfond och soja. 600 g nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår. Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
Bryn köttbitarna i smör tillsammans med finhackad lök på medelvärme i en gryta. Lägg den på ett mjölat bord och knåda tills degen känns fast och smidig
Skiva upp köttet och servera på macka eller med mos. 1 påse blåband fransk löksoppa (pulver). Lägg köttet ovanpå peppra och häll över vätskan på med locket och stå på low i 8-10 timmar. 1 påse blå
Lägg en skiva ankleverpastej på filén vid serveringen. Späd med öl och bräsera köttet på svag värme under lock, tills innertemperaturen är 70º. 1 st rostbiff
Med tanke på namnet, Chili con Carlos, så är väl tanken att den ska användas till chili corn carne, grytor osv men den passade alldeles utmärkt som rubbing
Fräs vitlöken på medelvärme med halva oljan och putsa köttet i kuber. 1500 g rostbiff. 15 klyftor vitlök, krossade 3 msk olivolja 500 g rostbiff 2 dl köttbuljong 250-500 g tomater, passerade eller krossade 4 lagerblad 3 krm salt 1 tsk cayennepeppar potatis 1 gul paprika 1 grön paprika 1 röd paprikaGryta
Bred senapskrämen på bagelsen och lägg ihop med rostbiff, surkål och rucola. Hittar du inte denna öl på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande
Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. ca 1,6 kg benfri stek, bog, rostbiff eller fransyska som jag tog. ca 1,6 kg benfri stek, bog, rostbiff eller fransyska som jag tog
Jag gjorde min porterstek pårostbiff, då vi i Finland har urdåligt märkt vilken köttbit som är vad. Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
En funktion som jag verkligen har saknat, speciellt till grytor och köttfärssåser. Rostbiffen lägger du direkt i en mindre skål eller bunke och slår på saltlag