Afrikansk biffgryta bjöd pappa på i helgen. Pappa använde ryggbiff. Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Ryggbiff är bortkastat på någon som vill ha allt kött genomstekt, det är allt jag säger om det. Något jag sparar till de (få, numera) dagarna när jag är ensam hemma är ryggbiff
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Högreven sitter på nötkreaturens framdel och används huvudsakligen till grytor och liknande. En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Dock är det svårt att få köttet bra på kort tid, det blir gärna lite segt. Har ni lite längre tid på er, vilken oftast inte finns på vardagkvällar, så kan ni låta köttet koka på låg värme en längre stund för att det ska bli mört
Jag ville använda utskuren biff men det var slut så det blev ryggbiff i stället och inte fanns det några färska champinjoner så det fick bli hela på burk