Högrev som fått götta till sig rejält i ugnen på låg värme i många timmar. I grundreceptet ska det vara oxkinder,men här hemma fick det bli högrev istället
Grytor och stekar. (Klicka på länken för det receptet. Söndag, och långkok. Jag smörstekte svampen, precis som sist, i lite smör först på medelhög värme
Långkok och grytor är underbara när det är mörkt, regnigt och ruggigt ute. The post Gourmet-Harrys luxuösa långkokpåhögrev i rödvin appeared first on Min Matlåda
Finns det något härligare än att ha en gryta puttrandes på spisen under måååånga timmar. De är lite pyssel i början inna grytan väl står på spisen, men sen är det ett par härliga timmar där du kan göra vad som helst medans grytan sköter sig självt
De tränar och går på extrakurser för att lära sig mer på jobbet. Ena dagen långkokar man en bit högrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)
Lägg i hälften av grönsakerna i grytan, lägg köttet på och resten av grönsakerna ovanpå. Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om
Pulled pork har ju blivit supertrendigt och vi ville också prova på detta till sist, inte minst för att det låter himla smidigt att stoppa in maten i ugnen på morgonen och sedan inte göra något fram tills middagen är färdig
Hetta upp en gryta, gärna gjutjärn, med hälften av rapsoljan på hög värme och bryn köttet runtom. Tillsätt chiliflakes, kanel, lagerblad, paprikapulver, tomatpuré och högreven med den reducerade vinägern