Gräsandsbröst recept

Gräsandsbröst

Gräsandsbröst

4 gräsandsbröst 12 potatisar 2 palsternackor 2 morötter 1 l trattkantareller, rensade 200 g smör 0,5 l viltfond 3 dl grädde 3 msk olivolja salt peppar
Grillade and- eller duvbröst

Grillade and- eller duvbröst

Man kan börja med att bulta brösten lite innan man lägger dom i marinaden för att göra dom lite tunnare, speciellt ifall man använder gräsandsbröst som kan vara ganska stora
Gräsand med en druv- och körsbärssås

Gräsand med en druv- och körsbärssås

Efter att ha mottagit en mängd härliga gräsandsbröst av min jobbarkompis Fredrik, var det dags ännu en gång att laga en riktig supermåltid med åtskilliga komponenter

Lättgravad och ugnsbakad gräsand med duo på pumpa och kantareller

2 gräsandsbröst, med bröstben och skinn0,5 dl gravningsmix (60% socker 40% salt)½ tsk svarta kardemummakärnor, stöttasmörrapsolja10 cm purjolökpumpakräm250 g butternut squash1 gul lök½ solovitlök25 g rotselleri½ liten morot1 dl torrt vitt vin½ msk smör eller rapsoljasalt och peppar1 tsk sherryvinägerSyltad pumpa och kantareller300 g butternut squash½ dl ättiksprit, 12%1 dl strösocker1,5 dl vatten1 skiva färsk ingefära200 g färska kantareller1 msk smör