Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Observera att de angivna vikterna avser färdigskalade och ansade grönsaker
Stek kött, korv och grönsaker i olja i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Blanda ner oliver, syltlök och crème fraiche i grytan och krydda med salt och peppar
För med den här grytan är det just så att man utgår från grönsakerna och så tillsätter man fisken. Man tar helt enkelt de grönsaker man har hemma och i det här fallet blev det rester från en rotfruktssallad, stjälkselleri, purjolök, paprika och sugersnaps
Grytan tillsammans med bulgur och blandsallad till dagens middag. Den här grytan har jag gjort tidigare eller iallafall en liknande version, men jag vet inte om jag lagt upp den här, i sådanna fall för väldigt länge sedan
Dela karrén längs med och salta samt peppra ordentligt, lägg delarna på grönsakerna i grytan. Lägg morötterna, löken, paprika och klicka ut smöret i gjutjärnsgrytan eller ugnsform
Gryta med torskrygg och grönsaker. Koka grönsakerna nästan mjuka (jag glömmer alltid bort att ta tid). Det blev en sån där "jag tar vad som finns hemma-gryta"
Vill man att det ska gå fortare kan man ju förbereda köttet dagen innan och bara slänga ner grönsakerna när man kommer hem från jobbet så står maten på bordet snabbt som ögat
LövBiffs Gryta med Ris. Strimla lövbiff, lök och paprika och lägg i en gryta. Häll i vatten, grädde, kalvfond och vin och låt grytan puttra på låg värme i ca 15 minuter