Då och då återkommer jag till kampanjen Koka-inte-grönsaker. Stek dem, grilla dem, kör dem iugnen. Skala kålroten och skär den i knappt centimeterstoratärningar
Lägg ett lager lasagneplattor i en ugnsform. Hacka lök,rotselleri,kålrot o squachen ismåbitar. Denna är gjord med köttfärs men funkar lika bra att göra helt vegetarisk
Lägg blandningeni en ugnsform och häll över olivolja. De rostade grönsakerna kan varieras efter säsong och så här på hösten är rotsaker och pumpa finaingredienser
Vi hade gott om rotfrukter som kålrot, färska rödbetor, palsternacka och morot. Dessa lades i en ugnssäker form och toppades med olivolja och kryddor efter smak och tycke
½ kålrot. Dela grönsakerna och fördela dem på en ugnsplåt. Detta receptet var verkligen en fullträff. Barnen åt som de aldrig sett mat förut och den var mättande, men lade sig absolut inte som en klump i magen