Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
I vårt fall är detta bland annat guacamole, sallad, färska tomater, salsa och gräddfil. detta får sägas vara nygammal mat, vi har lagat många olika styckningsdetaljer på liknande sätt, men aldrig med denna typ av chilifrukter
Smaka av så du hartillräckligt med syra från lime/citron och tillräckligt med sälta och hetta. Frågar du en mexikan består guacamolen av avokado blandad med salsa mexicana, som de alltid har i kylen – en blandning av hackad färsk tomat, vitlök eller lök, färsk koriander, salt och limejuice
Men jag lovar, det är inte svårt att göra röran själv och det blir så mycket godare och frächare än de trist gråaktiga man kan köpa färdiga (som ofta smakar "burkigt")
Ta bort locket på slutet tills vätskan har kokat in helt. Nu har jag invigt kokboken "Tex mex från grunden" med Carnita Taco, en premiär som blev hur lyckad som helst
Dock är det fortfarande ytterst svårt att hitta ett ställe där de har glutenfria bröd, så därför har det inte blivit så många besök på alla dessa nya platser för egen del Men vad gör man då, när man blir jävulskt sugen på en burgare
Jag har varken en gjutjärnsgryta eller en tillräckligt bra ugn i Milano, så innan jag åkte tillbakatill Italien bestämde jag mig för att nyttja mamma och pappas faciliteter och bjuda familjen på en avskedsmiddag av rang