2 mogna avocados - delad på mitten och urgröpt. 1 mogen tomat/3 körsbärstomater/1 dl krossade tomater - hackad i småbitar. 1/2 rödlök - finhackad. juice från 1/2 lime. 1 vitlöksklyfta, finhackad. 1/2 peppar eller chili, beroende på hur stark den är, finhackad. 1 tsk salt
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Det viktigaste såklart är att få tag på perfekt mogna, krämiga avokado. Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Dersom du ikke har foodprocessor kan du bruke en gaffel påavokadoen og rive løk og hvitløk på et rivjern, eventuelt finhakke det sammen med korianderen
Lägg dem på en bakplåtspappersklädd bricka och fyll varje med guacamole. Häll upp vetemjöl på ett fat, vispa upp äggen på ett annat fat och häll panko på ett tredje fat