Guacamole – den gamla hederliga ”guckan” görs enkelt genom att mosa en mogen avokado, krydda upp smaken med pressad vitlök, chilli och citron eller limesaft
Denna guacamole är så grymt god och enkel att göra. Brukar ni göra er egen avokadoröra till tacomyset. Denna röra fick bli tillbehör till pulled gyros i tortillabröd, en riktig höjdare
Guacamolen ska ha kvar sin konsistens med bitar men samtidigt hålla ihop som en röra. Denna mexikanska sås eller röra som man ofta serveras till maten i Mexiko innehåller även tomat, vitlök, chili och lime- eller citronjuice
Meningen är att det ska vara lite bitar kvar i röran. 3 mogna avokador 1 finhackad rödlök 1/2 urkärnad chilifrukt, röd eller grön 2 msk finhackad koriander saft av två limefrukter salt och peppar Valfritt
För att få till den stoppade jag ner en hel avocado, en näve pepprig ruccola (Dole är bästa märket i min mening), några blad färsk basilika och en halv vitlöksklyfta i mixern och snurrade knivarna tills det blev en lagom slät röra
Min variant av denna goda röra, finns många olika recept men mitt är naturligtvis bäst. Mosa avacadon med en gaffel och pressa över limen, guacamolen ska bli lite “chunky”
Men jag lovar, det är inte svårt att göra röran själv och det blir så mycket godare och frächare än de trist gråaktiga man kan köpa färdiga (som ofta smakar "burkigt")
Stoppa ner sojabönor i guacamole och det blir en lite kraftiga röra med bra fyllighet. Lägg allt i en mixer tillsammans med pressad citron och kör tills röran är finfördelad