Gratinerad zucchini är en underbart smakrik rätt, trots parmesanosten är den relativt kalorisnål. Vill man skulle man kunna servera den gratinerade zucchinin som ett tillbehör till en köttbit, som en contorni i Italien
Skölj och skär bort ändarna på zucchinisarna. Ett tips är att använda ugnen som är på med zucchinin och sätta vitlöksbröden över dessa i övre delen av ugnen
en liten gul lök hackad. En fräsch version på Lasagne där vi bytte ut pastan mot zucchini och istället för den klassiska mornaysåsen gjorde vi en oströra på ricotta
Köpte zucchini i går och till gårdagens middag blev det zucchinigratäng. I dag delade jag en zucchini, gröpte ur den och fyllde den med härlig köttfärssås, smaksatt med tomatpuré, pressad vitlök, salt, svartpeppar och färsk timjan samt färsk basilika
Skär zucchinin i breda strimlor och fräs på medelvärme tills de blir mjuka. Zucchini och belugalinser i kokosmjölk1-2 port1 liten gul lök2 vitlöksklyftor1/2 zucchini5-6 skogssvamparolivolja100g belugalinser, koktaev en bit färsk ingefära, rivenörtsaltsvartpeppar1/2 - 1/3 liten burk (165 ml) kokosmjölkStrimla löken och fräs i olivoljan. 1 liten gul lök. 1/2 zucchini
Sallad med fetaost, grillad zucchini och bönor. Tant Gul. . Idag har jag arbetat hemma. Det är ett underbart avbrott att mitt i arbetsveckan få sitta ensam i ett alldeles tyst hus och arbeta
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Skölj och strimla zucchini och lök. ½ zucchini. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg i en liten smord form. Rör ihop övriga ingredienser och krydda med salt och peppar