Ungerskgulaschgryta med tarhonya Spara Skriv ut Portioner. I nummer 10 av tidningen Hallen bjuder Prima Delikatesser på ett recept på en mustig ungerskgulaschgryta. 8 Ingredienser 1 kg högrev, i 3 cm stora tärningar 2 ungerska bondkorvar, 2 cm skivor 1 ungersk guylaikorv, 2 cm skivor 4 gula lökar, grovhackade 5 vitlöksklyftor, grovhackade 3 tsk brödkummin 2 msk ungerskt paprikapulver 5 msk gulaschkräm 1 ½–2 liter oxbuljong 5 röda paprikor 400 g tarhonya (Tarhonya är ungerska små pastagryn. 2 msk ungerskt paprikapulver
Jag köper ungersk, söt paprika på lösvikt från kryddlandet. Jag föredrar att servera gulaschgrytan med ris men du kan även tärna ner potatis som får koka med i grytan så har du istället allt-i-ett
Igår åt vi Ungersk gulaschsoppa till middag, tror det var första gången jag lagade denna soppvariant, har tidigare gjort gulaschgryta och gulasch med köttfärs
Skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs lök, vitlök, paprikapulver och kummin i fettet i en stor gryta. Blanda ner kött, tomatpuré, resten av kryddorna och så mycket buljong att den nästan täcker köttet