Citron. Smaksätt med pressad citron, dill samt salt och peppar. Citron. Kall sås med dill, gurka och citron (4 personer). 10-15 skivor smörgåsgurka. 10-15 skivor smörgåsgurka
Blanda allt i en skål, smaka av med med olja, citron eller salt och servera direkt. 40-50 g ramslök (en rejäl näve), sköljd och hackadca 15 cm gurka, fint tärnad8-10 små smakrika tomater eller 1-2 större, fint tärnade1 tsk finrivet skal av citron1-2 msk citronsaft2-3 msk olivoljasalt. ca 15 cm gurka. 1 tsk finrivet skal av citron. 1-2 msk citronsaft
½ citron, färskpressad saft. ½ gurka. Blanda citronskalrivet med pepparroten. Skala gurkan helt runt om och skär sedan långa remsor med potatisskalare precis in till kärnhuset, släng kärnhuset
Servera med kokt Broccoli, Citron, Gurka, Cocktailtomat och Bladpersilja. Tillsätt buljongpulver, citronsaft, rosmarinkvistar, lagerblad, lite salt och pepparkorn
Blanda alla grönsaker, vattenmelon och mynta med salt, peppar, citron och olivolja. Jag gjorde det inte den här gången utan både gurkan och melonen var krispigt kall