Den lilla tänker jag ge bort till en person som jag vet älskar inlagdgurka. Lägg gurkani rena burkar (jag brukar hetta upp dem i ugnen, för att döda alla bacillusker
Jalapeño är en perfekt smakkompistillinlagdgurka, det smakar svensk sommar med bett. Det här är min bästa gurka som jag äter som pickles, på mackan, hackad i sås – en bra bas i köket helt enkelt
Skala gurkan och skiva den tunt med osthyvel. Häll ev av lite av lagen. Strö över persilja och servera. Lägg gurkani en skål och häll på salt, socker och ättiksprit, och blanda väl
Knepet med att få gurkorna lika goda som Cecilias, förstod jag efter ett tag, är att inte skära dem i allt för tunna skivor och att hälla på lagen när den svalnat
Skölj och skivagurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivornai en djup tallrik. Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna
Vidservering så plockar man upp gurkan ur lagen och lägger på tallriken. Helst ej rostfritt då det reagerar med syran iättikan om du förvarar gurkan lång tid
Varva lag, lök, senapsfrön och gurkai väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Tillsätt senapsfrön, ättikssprit, socker, vatten, kryddpeppar, vitpeppar och lagerblad
När jag var barn bjöds det nästan alltidinlagdgurkatill söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga ingurka
Skivagurkan med en osthyvel och lägg ilagen. Ingredienser. Har varit oerhört sugen på egen inlagdgurkatillköttbullar/biffar, potatis och sås ett bra tag nu och när vivariti USA i två veckor så var suget ännu större