Vill du göra en snabbareinläggning av vanlig slanggurka kan jag rekommendera pressgurka. Det var absolut värt besväret och jag hade inlagd gurka ända fram på vårkanten, trots att jag gav bort ett par burkar
Inlagd gurka (små mängder, inläggningen är sötad). Rullar med ost och någon fyllning brukar vara ett av de återkommande tipsen för mellanmål, snabblagad enkel mat, frukost eller som tilltugg
Kalvsylta på kalv från Östervåla, Paté på Lundkobvallkött med min ättiksgurka med hemodlade senapsfrön, äppelträrökt Fogdölax, vaktelägg från Tjärdalen, ostar från Rindö & Löfsta gårdmejeri med mia marmelader
Efter ca 1 vecka är inläggningen klar att ätas. Tips. Lagen skall täcka grönsakerna om den inte gör det, gör en ny satslag och häll över, hellre för mycket än för lite
Skiva gurkan och blanda allt samman i en hink. Täck gurkan med tex en tallrik och placera en tyngd på så att gurkan kommer att täckas av den lag som bildas
Inlagd färsk gurka smakar gott till grytan. En snabbinläggning gör du på följande vis. Blanda 1 dl grovt salt, 1 msk strösocker, 1 msk ättika och skivad slanggurka
Den måste komma igång snabbt och får inte avbrytas. Luktar inläggningen illa beror det sannolikt på att grönsakerna var skadade eller att du använt fel mängd av någon av de övriga ingredienserna