Gurka snabb inläggning recept

Inläggning av gurkor

Inläggning av gurkor

Sort nummer två är "Muncher", en grön god inläggningsgurka som blir färdig tidigt. Finns det något godare än leverpastejmackor med egen inlagd gurka
Mamas godaste inlagda gurka

Mamas godaste inlagda gurka

Det är kul att lägga in gurka för det är snabbt och enkelt, låt den bara stå ett par veckor och utveckla smaken innan du hugger in
Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Vill du göra en snabbareinläggning av vanlig slanggurka kan jag rekommendera pressgurka. Det var absolut värt besväret och jag hade inlagd gurka ända fram på vårkanten, trots att jag gav bort ett par burkar
Inlagd slanggurka snabbt och gott

Inlagd slanggurka snabbt och gott

Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål. Hacka dillen samt persiljan och klipp lökstjälkarna i smala ringar
Pressgurka - klassiskt tillbehör

Pressgurka - klassiskt tillbehör

Mamma kunde göra en snabbare variant också om så behövdes. Pressgurka här gjord på inläggningssorten, Rhensk Druv…
Enklaste ostsnittarna

Enklaste ostsnittarna

Inlagd gurka (små mängder, inläggningen är sötad). Rullar med ost och någon fyllning brukar vara ett av de återkommande tipsen för mellanmål, snabblagad enkel mat, frukost eller som tilltugg
Varför undvik socker?

Varför undvik socker?

Inlagd gurka och andra inläggningar. När du får i dig socker så blir det snabbt turboenergi (tänk nu på barnen som ska sitta i skolan och fokusera
Pressgurka

Pressgurka

Imorgon server vi köttfärslimpa med gräddsås på jobbet och till den har jag gjort i ordning pressgurka

Från konsult till husmorskock - husmors mesta matår

Kalvsylta på kalv från Östervåla, Paté på Lundkobvallkött med min ättiksgurka med hemodlade senapsfrön, äppelträrökt Fogdölax, vaktelägg från Tjärdalen, ostar från Rindö & Löfsta gårdmejeri med mia marmelader

Gurka på burk

Men man måste vara snabb för även hönorna har upptäckt de gröna läckerheterna och även hur de ska forcera stängslet in till landet

Gurkinläggning med vitlök, paprika och apelsin.

Efter ca 1 vecka är inläggningen klar att ätas. Tips. Lagen skall täcka grönsakerna om den inte gör det, gör en ny satslag och häll över, hellre för mycket än för lite

Bästa receptet på skivad ättiksgurka

Skiva gurkan och blanda allt samman i en hink. Täck gurkan med tex en tallrik och placera en tyngd på så att gurkan kommer att täckas av den lag som bildas

Vild falugryta

Inlagd färsk gurka smakar gott till grytan. En snabbinläggning gör du på följande vis. Blanda 1 dl grovt salt, 1 msk strösocker, 1 msk ättika och skivad slanggurka

Inför "att konservera med mjölksyra"

Den måste komma igång snabbt och får inte avbrytas. Luktar inläggningen illa beror det sannolikt på att grönsakerna var skadade eller att du använt fel mängd av någon av de övriga ingredienserna