I helgen var det på Coop som jag hittade billiga färska Västeråsgurkor, och jag fullkomligt älskar snabbsaltade Västeråsgurkor så igår slängde jag ihop en burk som nästan är slut
Köttfärsbloggens snabbsaltadegurka. Jag känner mig iallafall väldigt nöjd med resultatet av saftiga biffar som i kombination med saltade gurkan, färskost a la pepparrot och äggula blev succé
Köttfärsbloggens snabbsaltadegurka. Jag känner mig iallafall väldigt nöjd med resultatet av saftiga biffar som i kombination med saltade gurkan, färskost a la pepparrot och äggula blev succé
Tomatsalsa (rödlök, krossad tomat, salt, peppar, spiskummin, vitlökskross, lite olja, piri piri, låt puttra ihop), färdig surkål, snabbsaltadgurka (salta, låt stå en stund, häll av vattnet), lerugnsbakat bröd från Orientbutik, tomatskivor med grönmynta, tahinisås (tillsätt vatten och citron i tahinin), falafel gjorda på färdig mix friteras i olja, lägg upp, rulla ihop, ät, njut
I Anna Bergenströms kokbok Annas Mat hittade jag receptet nedan på snabbsaltadgurka och det passar mig och min situation perfekt då gurkorna är klara att förtäras redan efter en vecka och bör vara uppätna innan löven faller från träden och planen lyfter till Sao Miguel
Skär gurkorna i lagom bitar, skär av ändarna, lägg i iskallt vatten medan du blandar lagen,rör så det smälter ihop, lägg ner gurkan tillsammans med dill och blad, ställ kallt 2-3dygn, håller ca 1 vecka 2-3 slanggurkor, 5msk salt, 1msk socker,1 liter vatten, dillkvistar, svarta vinbärsblad