Man känner igen bakelsen på siluetten av Gustav II Adolf huvud. Eftersom inte det finns så många helgon här fick det bli Gustav II Adolf i Göteborg istället
För övrigt har jag ätit bakelse idag till Gustav II Adolfs minne. Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad
Med GustavAdolfsbakelse förstås. små avbildningar av GustavAdolfsstatyen, medaljonger innehållande kopior av kända genremålningar, utförda i choklad och socker etc
Däremot kommer jag aldrig glömma att staden grundades 1621 av Gustav II Adolf och här i Göteborg äts det ju GustavAdolfsbakelser 6 november till minne av hans dödsdag
Det var Adolf Fredrik, Gustav III. Vispgrädden är det senaste inslaget i den moderna fastlagsbullen och det görs gällande att det var en bagare i Visby som i glädje över vispgräddens återkomst efter första världskriget skapade den kalorikryllande bakelsetypen
I originalet är det huvud av Gustav Adolf, men det kan man kanske inte fixa själv. Vispa och spritsa på grädden och stick i ett rött bär på varje bakelse