Skär ner två snitt och skär bort så många du kan men försök få kvar så mycket gädda samtidigt. Ta upp gäddan ur rimningen och torka dem torra med lite hushållspapper
Rensa och skölj gäddan. Ta upp gäddan. Servera gäddan med kokt potatis och gröna ärter. Lägg i gäddan och låt densjuda i 20-40 min beroende på tjocklek
Gäddan som tillagades i ett foliepaket (där jag hittat lite inspiration via "Laga vilt från skog och sjö" från Carina och Ulrika Brydling) och smälte riktigt i munnen
Rensa ur gäddan, lägg in hackad lök och citronskivor i den. När jag var liten älskade jag horngädda, det var den enda fisken kan visste namnet på för den hade gröna ben
Röding och även gädda kan anrättas på samma sätt. Lägg de råa rensade hela kantarellerna eller de konserverade kantarellerna vid sidan om fisken samt smörklickar
Rensa köttet ifrån benen på fisken och lägg fiskköttet i en blandningsskål. om du har färsk abborrfile, sikfile, gädda eller lax, lägg filéerna att ligga i marinaden i minst 1 timme, därefter steker, grillar, kokar eller halstrar du dem