Jag är ingen fantast av gädda men det här receptet på gädda i ugn är verkligen supergott. Blanda vatten och salt, lägg gäddan i en form och häll över salt- och vattenblandningen
Eter ca 5 minuter så ta upp quenellerna och lägg dem i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugn på 200º och låt det stå där tills quenellerna svällt lite och blivit gyllenbruna, ca 10 minuter
Skär ner två snitt och skär bort så många du kan men försök få kvar så mycket gädda samtidigt. Tål stekpannan ugn så sätt in hela pannan - lägg annars över fisken i en ugnsform
Kanske det är lite av ett helgerån att inspireras av ett recept ur en sådan bok och inte nyttja den tänkta råvaran, men jag hade absolut testat gädda om jag haft sån fisk filead och klar i frysen… nu fick det bli MSC-märkt torsk istället
Sätt ugnen på 175 grader. Gädda i ugnen ca 30 min. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Skala och skiva äpplen och blanda i en skål med de torkade kryddorna och honungen
Ja, då var det dags för gädda igen. Man rostar bakpotatisar i ugnen på en saltbädd tills de är mjuka. Lyckligtvis fick lillkusinen en gädda på dryga 2,5 kg som han donerade till behövande skäggo, dvs mig
Täck springformens botten med bakplåtspapper och smöra formen noga, sätt ugnen på 175 grader. Häll ner smeten i formen och gädda kakan i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter, kakan ska vara lös och "dallrig" i mitten
Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
Gädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min på 225-250 grader. Sommar, sommar, sommar. Hejochhå, vilken härlig dag, strålande sol, riktigt varmt 22 grader i september, underbart