Det är dock väldans enkelt att göra sin alldeles egen blandning. Egentacokrydda1 msk chilipulver1 msk anchochilipulver1 tsk paprikapulver1 tsk mald spiskummin2 tsk torkad oregano1 tsk chili flakes3 krm salt2 krm råsockerOvanstående mått fyller en liten burk, och räcker till 2-3 tacokvällar
Jag köper nästan aldrig färdig tacokryddautangör för det mesta min egen, detta för att slippa tex druvsocker, potatisfiber, maltodextrin, klumpförebyggande medel, jästextrakt och färgämne
Jag köper aldrig färdig tacokryddautangör alltid min egen, detta för att slippa tex druvsocker, potatisfiber, maltodextrin, klumpförebyggande medel, jästextrakt och färgämne
Vill du göra din egen kryddblandning kan du göra en sats som räcker till flera tillfällen. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och klicka ut hälften av degen på varje
Idag testade jag att göraegentacokrydda med hjälp av det här receptet. Jag brukar tycka att den köpta tacokryddan är för salt och har en konstig bismak av tillsatsämnen
När jag gör tacofärs brukar jag oftast krydda den själv med spiskummin, paprikapulver, salt och chilipulver men jag har länge tänkt göra en färdig kryddblandning för att göra det enklare när det ska stekas färs
Rekommenderar verkligen att göraegentacokrydda istället för att köpa färdigt i påsar, blir mycket billigare och så är det ju roligt att säga att man gjort den själv
Gör så här. Men när vi inte hade någon tacokryddpåse hemma så fixade jag en egen kryddblandning. Gjorde både chili/mangomarinerade räkor och vanlig tacokryddad köttfärs
Det är verkligen så enkelt att göraegentacokrydda och du gör det i ett nafs. Du hittar receptet nedan Gör en ordentlig sats så har du ett bra tag, för hur lätt är det faktiskt inte att glömma kryddan när du handlar
Egentacokryddagör man lite som man vill… det är bara att blanda ihop lite passande kryddor. Målet med det hela är, tycker jag, framförallt att få en tacokryddautan socker