Inlagdättiksgurka är en riktig svensk Husmansklassiker och så väldigt enkel att göra. Min inlagda gurka Jag tar med en flaska ättika varje gång jag åker till Alanya, för det finns inte här
Löjligt enkel att göra, och receptet är rejält tilltaget för att räcka länge. ) Så Ni som brukar köpa inlagd gurka, typ Mor Annas tunnskivade, köp hem färsk Västerås gurka istället och gör en inläggning enligt detta receptet
Men det ska jag göra nu. Inlagd rödlök. Snabb ättiksgurka. Inlagd rödlök. Igår träffades jag och Sara, köpte ett gäng grönsaker och hängde i mitt kök där vi gjorde 14 burkar med inlagda grönsaker
Remouladsås har jag faktiskt aldrig testat att göra själv men eftersom vi idag ska göra hemmagjorda fiskpinnar så tänkte jag att då måste vi ju ha remouladsås till
Skölj ej ur stekpannan om du vill göra skysås till dina biff à la Lindström. En enkel skysås kan du göra genom att tillsätta lite extra smör i pannan efter du stekt biffarna, rör sedan ut någon msk mjöl i smöret och tillsätt 1,5 dl vatten. 5 skivor inlagda rödbetor
inlagda eller färska kokat. 1-2 msk hackad smörgås- eller ättiksgurka. Koka de färska rödbetorna med skalet på i lättsaltat vatten till de är mjuka, ca 20 min
Skölj ej ur stekpannan om du vill göra skysås till dina biff à la Lindström. En enkel skysås kan du göra genom att tillsätta lite extra smör i pannan efter du stekt biffarna, rör sedan ut någon msk mjöl i smöret och tillsätt 1,5 dl vatten. 5 skivor inlagda rödbetor
1½ dl hackade inlagda rödbetor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g nötfärs 1½ dl hackade inlagda rödbetor ½ hackad ättiksgurkor 2 g kapris 1 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Fetasås 50 g fetaost el Apetina® vitost 30 g gröna oliver med pimento 2 dl Arla® gräddfil 1 pressad vitlöksklyfta 2 krm salt 1 krm peppar