Göra surdegsgrund recept

Jag gör en till

Jag gör en till

) är att man kan få göra en till. Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. Det ska jag göra
Surdegsgrund på vete

Surdegsgrund på vete

Om man inte vill tänka på det här med att mata så har jag hört att det går bra att frysa in en surdeg, men jag har inte provat på och göra det själv och vet inte hur bra resultatet blir
Glutenfri surdegsgrund

Glutenfri surdegsgrund

Surdegsgrunden gör man iordning några dagar i förväg innan man ska göra själva bakandet. Jag gjorde en ny surdegsgrund igår, lördag och ska nu röra varje dag t
Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd. SURDEGSGRUND. Med surdegsgrund, vatten och mjöl gör man en ”fördeg” som ska stå framme över natten
Glutenfri surdegsgrund

Glutenfri surdegsgrund

Bara att göra om och den här gången försökte jag tänka till lite själv och detta blev resultatet på en surdegsgrund som har fungerat för mig
Ny naturlig glutenfri surdegsgrund

Ny naturlig glutenfri surdegsgrund

En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
En enklare surdegsgrund

En enklare surdegsgrund

Denna är extremt lätt att göra och kräver nästan ingen skötsel under tiden den ska komma igång. Jag har haft två surdegsgrunder igång under en period
Starta och mata din surdegsgrund

Starta och mata din surdegsgrund

Min surdegsgrund är en del av våran familj numera. Numera har jag bara en surdegsgrund. Från början hade jag både vete och rågsursgrund, sedan kom jag på att det inte spelar så stor roll vilken surdegsgrund man använder, vare sig det är bröd bakat på rågmjöl eller vetemjöl
Naturligt glutenfri surdegsgrund

Naturligt glutenfri surdegsgrund

Jag utgick från det surdegsrecept jag normalt gör, men jag fick göra lite annorlunda då den efter två dagar kändes som att den höll på att inte bli så bra
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Slappar du till dig så är det bara att börja om från början igen, utan skuld, utan att fastna i vad det var som gick fel och att inte våga försöka igen, utan genom att hängivet anstränga dig att göra bättre nästa gång
Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Brödet som vi valde att göra kommer ifrån boken "Enklare bröd" vilken jag verkligen kan rekommendera, många bra enkla bröd, både med surdeg och utan
Surdegsbröd med hälften dinkel

Surdegsbröd med hälften dinkel

-)Ingredienser2 msk rågsurdegsgrund2 dl vetemjöl special1 dl ljummet vattenPå kvällen rör man ihop surdegsgrunden med mjölet och vattnet. 2 msk rågsurdegsgrund
Segt, håligt och väldigt gott

Segt, håligt och väldigt gott

Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

När degen är utslätad i formen kan man göra  ett snyggt enkelt mönster med gaffel eller kniv och pudra på mjöl