Hålkakor jäst recept

Hålkakor

Hålkakor

Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av degvätskan. 50 gram jäst. 50 gram jäst. Hålkakor. 4 st
Hålkakor

Hålkakor

Slå mjölken över jästen och rör tills jästen har löst sig. Mamma bakade alltid hålkakor när jag var liten
Hålkakor – enkelt recept

Hålkakor – enkelt recept

75 g jäst. 1ca 9 dl vetemjöl + extra till utbakningenSmula jäst i en skål. Värm mjölk till 37 grader, häll över jästen
Grova hålkakor

Grova hålkakor

Finfördela jästen över. Smula jästen i en skål och häll på lite mjölk. Rör så att jästen löses. 50 g jäst. Häll det mesta av mjölet, salt, sirap, brödkryddor och till sist smöret i klickar i matberedarens skål
Kalljästa hålkakor utan hål

Kalljästa hålkakor utan hål

Det här behöver inte ens ljummad mjölk eller smält smör, bara lite längre jästid än vanligt. Häll den kalla mjölken i en degbunke, smula ner jäst, häll i salt, sirap och rör sedan till jästen löser upp sig
Hålkakor med potatis

Hålkakor med potatis

4 st 25 g färsk jäst 4 dl vatten ca 100 g kokt kall skalad potatis 1 tsk fänkål 1 1/2 tsk salt 1 msk honung 1 dl grovt rågmjöl ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 550 g) Lägg till i inköpslistan
Mini Hålkakor

Mini Hålkakor

Smula sönder jästen i en bunke/assistent. Här har de bakats för fullt,men vi börjar med dessa små härliga,mjuka hålkakorna
Hålkakor på julmust

Hålkakor på julmust

Smula jästen i den skål. Rör om tills jästen löst sig. 5 msk stött anis1 msk stött fänkål1 pkt jäst6 dl rågsikt 1 ägg5-6 dl vetemjöl specialSätt ugnen på 220 grader, varmluft. 1 pkt jäst
Hålkakor

Hålkakor

Lös jästen i det kalla vattnet. Nu är det dax för Hela Sverige bakar, men under tiden jag kollar tänkte jag bjussa på ett gott recept på Hålkakor, fick fina betyg av min smakpanelen
hålkakor med kummin

hålkakor med kummin

50 g jäst75 g smör5,5 dl mjölk3 msk mörk sirap1 äggknappt 1 msk saltdrygt 1 tsk stött kummin15 - 16 dl lantbrödsmjöl av fyra sädesslagsmula jästen. 50 g jäst
Hålkaka (utan hål)

Hålkaka (utan hål)

Lös jästen i det kalla vattnet. 50 gram jäst. 4 hålkakor. 50 gram jäst. 5 dl vatten. 2 tsk krossad fänkål. 2 tsk malen anis
Hålkaka

Hålkaka

Smula jästen i degbunken. Häll en del av vätskan över jästen och lös upp jästen. 50 g jäst. Värm mjölk, olja och vatten till cirka 37 grader
Hålkakor

Hålkakor

50 g jäst 4 dl mjölk2 dl vatten 50 g smör. 50 g jäst. 2 msk linfrön1,5 dl vanliga havregryn (jag rostade mina) 2 msk honung
Hålkakor

Hålkakor

Smula ned jästen i en stor bunke. Häll över jästen i bunken, rör om så den löses upp ordentligt. 50 g jäst (1paket). När bröden jäst färdigt så penslar du dem med mjölk, sedan gräddas de i mitten av ugnen på 200 graders ugnsvärme i 15 minuter. 50 g jäst (1paket)
Hålkakor med pumpafrön

Hålkakor med pumpafrön

Slå vattnet över jästen och rör tills jästen har löst sig. Ta upp den färdigjästa degen på mjölat bakbord, knåda degen
Rågbullar eller hålkakor

Rågbullar eller hålkakor

Eller baka ut till hålkakor. Nagga hålkakorna innan de gräddas. Smula ner jästen när blandningen är fingervarm, 37 grader. 50 g jäst
Kalljästa små hålkakor

Kalljästa små hålkakor

Tänkte att vi skulle dra till med ett härligt brödrecept såhär på tisdagskvällen, ett kalljäst sådant
Rågsiktskakor

Rågsiktskakor

Rågsiktskakor, skrädda kakor eller hålkakor. 50 g smör/margarin    eller    1 ägg 50 g jäst 2 msk sirap 1½ tsk salt 4 dl mjölk 1 ägg (totalt 2 st. 225°C Smula jästen i en bunke, blanda med ägg, sirap och salt Smält smöret och blanda i mjölken, värm till fingervarmt, blanda ner i bunken Tillsätt rågsikten lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda för hand tills den känns riktigt smidig och luftig Låt jäsa övertäckt i bunken i ca 30-40 min Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig Dela degen i 4-6 delar Forma varje bit till en stor boll, platta ut bollen till en platt kaka, ca 2-3 cm tjock och 17-20 cm Ø. 50 g jäst