Hålkakor sirap recept

Hålkakor

Hålkakor

HÅLKAKOR4 st5 dl mjölk50 g jäst25 g smör0,5 dl sirap (70 g)3 dl havregryn10 dl rågsikt0,5 tsk saltGör så här. Grädda hålkakorna i 10-12 minuter i 225 grader i mitten av ugnen
Hålkakor

Hålkakor

Tillsätt resten av degvätskan, salt, sirap, brödkryddor och nästan allt mjöl. 2-3 msk brödsirap eller ljus sirap. 2-3 msk brödsirap eller ljus sirap
Hålkakor

Hålkakor

Mamma bakade alltid hålkakor när jag var liten. Tillsätt sedan 2 tsk salt, 50 g rumsvarmt smör samt 0,5 dl ljus sirap. 0,5 dl ljus sirap
Grova hålkakor

Grova hålkakor

Häll det mesta av mjölet, salt, sirap, brödkryddor och till sist smöret i klickar i matberedarens skål
Kalljästa hålkakor utan hål

Kalljästa hålkakor utan hål

Häll den kalla mjölken i en degbunke, smula ner jäst, häll i salt, sirap och rör sedan till jästen löser upp sig
Mini Hålkakor

Mini Hålkakor

Tillsätt olja,salt,sirap och. Här har de bakats för fullt,men vi börjar med dessa små härliga,mjuka hålkakorna
Hålkakor på julmust

Hålkakor på julmust

Jag har använt mig av ett klassiskt recept på hålkaka men ersatt mjölken och sirapen med julmust. Julen är inte bara inför utan oftast även ett efter
Hålkakor

Hålkakor

Tillsätt olja, sirap, kryddor och salt. Nu är det dax för Hela Sverige bakar, men under tiden jag kollar tänkte jag bjussa på ett gott recept på Hålkakor, fick fina betyg av min smakpanelen
hålkakor med kummin

hålkakor med kummin

rör i salt, sirap, ägg och kummin. 50 g jäst75 g smör5,5 dl mjölk3 msk mörk sirap1 äggknappt 1 msk saltdrygt 1 tsk stött kummin15 - 16 dl lantbrödsmjöl av fyra sädesslagsmula jästen. 3 msk mörk sirap
Hålkaka (utan hål)

Hålkaka (utan hål)

Tillsätt olja, sirap, kryddor och salt. 1/2 dl mörk sirap. 4 hålkakor. 1/2 dl mörk sirap. 5 dl vatten. 50 gram jäst
Hålkaka

Hålkaka

Tillsätt sirap och salt. 1msk sirap. Smula jästen i degbunken. Värm mjölk, olja och vatten till cirka 37 grader
Hålkakor

Hålkakor

Ta i sirapen, sockret och kanelen i mjölkblandningen, rör om ordentligt. 0,25 dl ljus sirap. 0,25 dl ljus sirap
Hålkakor med pumpafrön

Hålkakor med pumpafrön

Tillsätt sedan knappt 1 dl pumpafrön, 2 tsk salt, 50 g rumsvarmt smör samt 0,5 dl ljus sirap. 0,5 dl ljus sirap
Rågbullar eller hålkakor

Rågbullar eller hålkakor

Tillsätt salt, sirap, rågmjöl och vetemjöl. Eller baka ut till hålkakor. Nagga hålkakorna innan de gräddas
Kalljästa små hålkakor

Kalljästa små hålkakor

Rör ner rejält rumsvarmt smör, salt och sirap. 2 msk ljus sirap. 2 msk ljus sirap. Hallojsan. Tänkte att vi skulle dra till med ett härligt brödrecept såhär på tisdagskvällen, ett kalljäst sådant
Rågsiktskakor

Rågsiktskakor

Rågsiktskakor, skrädda kakor eller hålkakor. 50 g smör/margarin    eller    1 ägg 50 g jäst 2 msk sirap 1½ tsk salt 4 dl mjölk 1 ägg (totalt 2 st. 225°C Smula jästen i en bunke, blanda med ägg, sirap och salt Smält smöret och blanda i mjölken, värm till fingervarmt, blanda ner i bunken Tillsätt rågsikten lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda för hand tills den känns riktigt smidig och luftig Låt jäsa övertäckt i bunken i ca 30-40 min Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig Dela degen i 4-6 delar Forma varje bit till en stor boll, platta ut bollen till en platt kaka, ca 2-3 cm tjock och 17-20 cm Ø. 2 msk sirap
Råksiktskakor

Råksiktskakor

Min mamma brukade visserligen alltid göra hål i mitten på dem och kalla dem hålkakor men det är samma deg som det handlar om
Grahamshålkakor

Grahamshålkakor

Klassiska hålkakor med grahamsmjöl. Rör tills jästen har löst sig och tillsätt sedan 25 g rumsvarmt smör, 2 msk ljus sirap samt 3/4 tsk salt. 2 msk ljus sirap