HÅLKAKOR4 st5 dl mjölk50 g jäst25 g smör0,5 dl sirap (70 g)3 dl havregryn10 dl rågsikt0,5 tsk saltGör så här. Grädda hålkakorna i 10-12 minuter i 225 grader i mitten av ugnen
Tillsätt olja, sirap, kryddor och salt. Nu är det dax för Hela Sverige bakar, men under tiden jag kollar tänkte jag bjussa på ett gott recept på Hålkakor, fick fina betyg av min smakpanelen
Rör ner rejält rumsvarmt smör, salt och sirap. 2 msk ljus sirap. 2 msk ljus sirap. Hallojsan. Tänkte att vi skulle dra till med ett härligt brödrecept såhär på tisdagskvällen, ett kalljäst sådant
Rågsiktskakor, skrädda kakor eller hålkakor. 50 g smör/margarin   eller   1 ägg 50 g jäst 2 msk sirap 1½ tsk salt 4 dl mjölk 1 ägg (totalt 2 st. 225°C Smula jästen i en bunke, blanda med ägg, sirap och salt Smält smöret och blanda i mjölken, värm till fingervarmt, blanda ner i bunken Tillsätt rågsikten lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda för hand tills den känns riktigt smidig och luftig Låt jäsa övertäckt i bunken i ca 30-40 min Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig Dela degen i 4-6 delar Forma varje bit till en stor boll, platta ut bollen till en platt kaka, ca 2-3 cm tjock och 17-20 cm Ø. 2 msk sirap
Klassiska hålkakor med grahamsmjöl. Rör tills jästen har löst sig och tillsätt sedan 25 g rumsvarmt smör, 2 msk ljus sirap samt 3/4 tsk salt. 2 msk ljus sirap