Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev. Hon hade fått tipset av en granne hemma i byn, han använde alltid högreven till stek
Jag använde älg och lite hemkokt älgfond i receptet men det går lika bra med högrev och ingen fond. 1 kg kött i tärningar, jag använde älgbog men högrev är lika bra
Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. 1 kg grytbitar av älg eller nöt. 1 kg grytbitar av älg eller nöt
Varje gång jag gjort pulled pork eller älg, har det blivit med olika ingredienser. ca 1 kg älgkött, ex högrev. Kram ♥♥♥ Hanna ca 1 kg älgkött, ex högrev
Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
1 kg benfri högrev av älg. Skär köttet i tre cm stora kuber. Bryn bitarna i smör. Lägg inte för mycket kött i pannan åt gången, då blir köttet kokt snarare än stekt
Har man inte älghögrev så går det lika bra med högrev av nöt. Många är nu ute och plockar lingon, svamp och är på älgjakt så här kommer en god gryta som passar i höstmörkret
Dock ska också sägas, när du ska få en riktigt en grovfibrig köttbit som du också är osäker på hur välhängt köttet är, som tex högrev så kan det stekas/kokas så att det nästan går sönder